Το ημερολόγιο της βιομηχανίας ελαστικών Pirelli κλείνει φέτος 50 χρόνια κυκλοφορίας. Από τις σελίδες του έχει εξυμνήσει τη γυναικεία ομορφιά, σύμφωνα με την αισθητική της κάθε περιόδου, μέσα από φωτογραφίες διαφορετικού ύφους, καταφέρνοντας σχεδόν πάντα το καινοτόμο, μα ταυτόχρονα όμορφο.

Το ημερολόγιο ήταν αρχικά σύλληψη της Pirelli UK Limited (του αγγλικού τμήματος της βιομηχανίας). Το 1964 η εταιρία έψαχνε ένα μέσο για να ενισχύσει τη διαφημιστική της προβολή, μια νέα στρατηγική ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί ισάξια τις αγγλικές εταιρίες κατασκευής ελαστικών.

Προσλαμβάνει τον art director Derek Forsyth και το φωτογράφο Robert Freeman, γνωστό για τα πορτραίτα των Beatles, για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς πρωτοποριακό για την εποχή.

Η ιστορία του χωρίζεται σε 3 εποχές: Η πρώτη περίοδος, από το 1964 έως το 1974. Στη συνέχεια η κυκλοφορία του σταματά για 9 χρόνια λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Τη δεύτερη περίοδο, από το 1984 μέχρι το 1994, το ημερολόγιο αρχίζει και γίνεται ευρέως γνωστό, ενώ από το 1994 έως και σήμερα η κυκλοφορία του αποτελεί «καλλιτεχνικό γεγονός» λόγω των φωτογράφων και των μοντέλων που συμμετέχουν.

Οι Richard Avedon, Peter Lindbergh, Bruce Weber, Mario Testino, Annie Leibovitz, Peter Beard, Mario Sorrenti έχουν φωτογραφήσει για το ημερολόγιo τις Kate Moss, Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Selma Blair, Penélope Cruz και Sophia Loren.

Δείτε τις φωτογραφίες και το επετειακό βίντεο…

\"\"
H Adriana Lima από τον Patrick Demarchelier.

\"\"
Η Cindy Crawford από τον Herb Ritts.

\"\"
Η Ines Sastre από τον Terence Donovan.

\"\"
Η Jennifer Lopez από τους Mert and Marcus.

\"\"
Η Julianne Moore από τον Karl Lagerfeld.

\"\"
Ο Mario Testino φωτογραφίζει την Carmen Kass.

\"\"
Φωτογραφία του Barry Lategan.

\"\"
Φωτογραφία του Hans Feurer.

\"\"
Φωτογραφία του Uwe Ommer.

newssbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook