Διοικητικό συμβούλιο με «επίκεντρο» τα οικονομικά θέματα της εταιρείας έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ, αφενός μεν για ενημέρωση των μελών και αφετέρου για έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.

Αρχικά έγινε εκτενέστατη ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη και τον οικονομικό διευθυντή Μανόλη Βασιλάκη για την χρήση της περιόδου 2012-2013. Μια χρήση που βρήκε την εταιρεία να έχει λιγότερες ζημίες κατά 1.141.000 ευρώ περίπου σε σύγκριση με την χρήση 2011-12, παρόλο που τα έσοδα την συγκεκριμένη περίοδο ήταν λιγότερα κατά 600.000 ευρώ περίπου.

Η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη της χρήσης 2012-13 ήταν αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των εξόδων, πάντα σε σύγκριση με την χρήση 2011-12, κατά 2.300.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση, αν η ΠΑΕ ακολουθήσει την ίδια πολιτική στο οικονομικό κομμάτι, τότε η επόμενη χρήση 2013-14 θα κλείσει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια με κέρδη στον ισολογισμό. Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για όλες τις παλιές οφειλές προς ΙΚΑ, εφορία, παίκτες και προπονητές, που έχουν τακτοποιηθεί ή διακανονιστεί.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα για το οποίο ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ήταν η θετική εξέλιξη στο θέμα της κατάπτωσης της εγγυητικής στην Παγκρήτια τράπεζα.

Η τράπεζα απάντησε θετικά στο αίτημα της ΠΑΕ για ρύθμιση της οφειλής και πολύ σύντομα θα κλείσει οριστικά το θέμα που ταλάνιζε της εταιρεία αλλά και τους παράγοντες που είχαν τότε υπογράψει την εγγυητική επιστολή.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για την φετινή πορεία του χορηγικού προγράμματος με την αύξηση να είναι εντυπωσιακή και να φτάνει περίπου σε ποσοστό το 22% σε σύγκριση με πέρυσι (παρά την σημαντική μείωση που έκανε ο ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ), χωρίς να υπολογίζονται τα πιθανά έσοδα από την πώληση του νερού «ΟΦΗ» και άλλων προϊόντων της ΠΑΕ που σύντομα θα τεθούν στην κυκλοφορία.

Συνολικά συμμετέχουν 62 εταιρείες (μαζί με τη NOVA και τον ΟΠΑΠ), εκ των οποίων οι 12 είναι πολυεθνικές ή εθνικές εταιρείες και οι 50 είναι Ηρακλειώτικες εταιρείες, ενώ ανανεώθηκαν όλες οι περσινές χορηγίες και προσελκυσθήκαν 41 καινούργιοι διαφημιζόμενοι.

Παράλληλα με τις ενέργειες του εμπορικού τμήματος (μείωση τιμών, ελκυστικά πακέτα προσφορών κ.α.) είχαμε εντυπωσιακή αύξηση και στα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας που φτάνει σε ποσοστό το 105%. Συνολικά διατέθηκαν 3.002 εισιτήρια διαρκείας (αύξηση 367%) και στα έσοδα υπήρξε αύξηση 236% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και στον Σύλλογο Μετόχων η σύσταση εμπορικής εταιρείας που θα έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση του σήματος της ομάδας.

Τέλος στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (ο τόπος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα) ενώ οριστικοποιήθηκε και επίσημα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.000.000 ευρώ περίπου.

Η τελική τιμή της μετοχής οριοθετήθηκε στο 1,34 ευρώ και η διαδικασία θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook