Διατεθειμένος να \”δώσει ονόματα\” ελλήνων φοροφυγάδων με λογαριασμούς στην Ελβετια φέρειται πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος ελβετικής τράπεζας, ο Ρούντολφ Ελµερ, ο οποιος τη Δευτέρα έδωσε δύο CD γεµάτα «στοιχεία για φοροφυγάδες», σύµφωνα µε τα λεγόµενά του, στον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Σύμφωνα με τα \”ΝΕΑ\” , ο συνήγορος του Ελμερ δήλωσε ότι , «ο Ρούντολφ θα ήθελε να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές αν του ζητηθεί. Οµως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την ελβετική αστυνοµία που τον συνέλαβε πριν από λίγο. ∆εν υπάρχει καµία αµφιβολίαότι αρκετοί Ελληνες χρησιµοποιούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασµούς για να φοροδιαφεύγουν, δεδοµένης µάλιστα της έκτασης της φοροδιαφυγής στη χώρα σας».

Στον Ρούντολφ Ελµερ,πρώην τραπεζίτη της Julius Baer,µε απόφαση ελβετικού δικαστηρίου ,επιβλήθηκε πρόστιµο ύψους 5.500 ευρώ µε διετή αναστολή επειδή παραβίασε το τραπεζικό απόρρητο διοχετεύοντας στοιχεία το 2007 καθώς και για αποστολή απειλητικών επιστολών και απόπειρα εκβιασµού. Η σύλληψη και η ανάκρισή που ακολούθησε έχουν να κάνουν µε την διαρροή των δύο CD κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε µαζί µε τον Ασάνζ στο Λονδίνο τη ∆ευτέρα.

Ο Ελµερ δήλωσε πριν συλληφθεί πως στα CD περιλαµβάνονται δεδοµένα για 2.000 µεγαλοκαταθέτες, πολυεθνικές καιεπιχειρήσεις από διάφορες χώρες, περιλαµβανοµένων των ΗΠΑ, Γερµανίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ελβετίας. Ανάµεσά τουςξεχωρίζουν στοιχείαπου εµπλέκουν 40 πολιτικούς, σύµφωνα µε το πρώην υψηλόβαθµο στέλεχος της Julius Baer.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook