Υλικά

• 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 100ml. ζεστό νερό
• Χυμό 1 λεμονιού
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 2 κλαδάκια φασκόμηλο
• 70 γρ. αλεύρι
• 1 αυγό αραιωμένο με 40 ml. γάλα
• 100 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για το πανάρισμα)

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Πρώτα από αλεύρι, στη συνέχεια από το μίγμα του αυγού και τέλος από το τριμμένο ψωμί. 

Σε πλατιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα μπουτάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να θωρακιστούν καλά από όλες τις πλευρές. Βάζουμε και το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Μόλις πάρει μια βράση, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα 100 ml. νερό. Σιγοψήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, περίπου για 20 λεπτά της ώρας. 

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το φασκόμηλο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.