Η ναυαρχίδα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion, κατάπλευσε στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και ξεκούρασης του πληρώματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr , το πλοίο θα μείνει περίπου πέντε ημέρες, ενώ απέπλευσε στις αρχές Απριλίου από το Πλύμουθ ως επικεφαλής πλοίο ναυτικής αρμάδας του Βασιλικού Πολεμικού ναυτικού στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης Cougar την οποία εκτελεί το υπουργείο Άμυνας της Μ.Βρεττανίας στην Μεσόγειο.

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει έξη μήνες, ενώ σύμφωνα με το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Λιβύη, αλλά εάν χρειαστεί τα Βρετανικά πλοία θα συμμετέχουν σε επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion μπορεί να μεταφέρει 256 πεζοναύτες και έχει 325 άτομα πλήρωμα.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων, αλλά στο εσωτερικό του πλοίου μεταφέρονται τέσσερα αμφίβια σκάφη (LCU) (φωτο 2)  τα οποία χρησιμοποιούνται για μεταφορά στρατευμάτων, ερπυστιοφόρων και άλλων οχημάτων στην ξηρά.

Επίσης μεταφέρει τα τεθωρακισμένα Βρετανικά τανκ Challenger 2 (φωτο 3)

Τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά τον παροπλισμό του αεροπλανοφόρου HMS Ark Royal, ορίστηκε το HMS Albion ως η ναυαρχίδα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook