Ο αξιωματούχος Ουίλι Μπάμπτον της αστυνομίας της Ναμίμπιας δήλωσε στο Reuters ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου αυτού, του οποίου αγνοείτο η τύχη από την Παρασκευή, βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Μπουαμπουάτα, κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα και την Μποτσουάνα.

Νεκροί είναι και οι 34 άνθρωποι που επέβαιναν σε αεροπλάνο των Αερογραμμών της Μοζαμβίκης με προορισμό την Αγκόλα, το οποίο συνετρίβη σε ένα εθνικό πάρκο στην βορειοανατολική Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας αυτής.

Ο αξιωματούχος Ουίλι Μπάμπτον της αστυνομίας της Ναμίμπιας δήλωσε στο Reuters ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου αυτού, του οποίου αγνοείτο η τύχη από χθες, βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Μπουαμπουάτα, κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα και την Μποτσουάνα.

«Το αεροσκάφος έχει καεί ολοσχερώς και δεν υπάρχουν επιζώντες», σημείωσε ο Μπάμπτον.

Η πτήση TM 470 από το Μαπούτο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Αγκόλας Λουάντα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την LAM.

Η Μαρλέν Μέντες, στέλεχος της LAM, ανακοίνωσε ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Οι προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους στο εθνικό πάρκο Μπουαμπουάτα στη βορειοανατολική Ναμίμπια, είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί, κάτοικοι χωριών κοντά στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες άκουσαν εκρήξεις.

Η εταιρεία LAM, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Μοζαμβίκης, παραμένει στον κατάλογο των εταιρειών που δεν τους επιτρέπεται να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.

protothema.gr