Τη μνήμη του αδικοχαμένου Τζέιμς Μαυρομμάτη, που έφυγε άδικα από τη ζωή πριν από 10 χρόνια κι ενώ αγωνιζόταν στο κέντρο της άμυνας του Πλατανιά, στο ματς με τον Κουτσουρά, για το Περιφερειακό πρωτάθλημα, τίμησε η \”ερυθρόλευκη\” ΠΑΕ στον αγώνα με τον Ατρόμητο.
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η διοίκηση του Πλατανιά παρέδωσε στους συγγενείς του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μια φανέλα με το όνομά του και μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών. 
Στο 39\’ της αναμέτρησης (λεπτό κατά το οποίο ο Τζέιμς είχε χάσει τις αισθήσεις του σε εκείνο το παιχνίδι) στη Θύρα 3 υψώθηκε μια μεγάλη φανέλα με τον αριθμό και το όνομα του Μαυρομμάτη.
Η σχετική αναφορά του Πλατανιά για το θέμα:
\”Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Τζέιμς Μαυρομμάτη, τον 18χρονο ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χρόνια, σε επίσημο αγώνα της αγαπημένης του ομάδα, στα Περιβόλια, εξαιτίας καρδιακού προβλήματος, πραγματοποίησε σήμερα, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων.

Η σεμνή εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα του Πλατανιά Χανίων με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Ο β” αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Αντώνης Κοκολοδημητράκης προσέφερε στην οικογένεια του Τζέιμς Μαυρομμάτη μια ερυθρόλευκη φανέλα του Πλατανιά, με το νούμερο «15», στην οποία αναγραφόταν το όνομα του άτυχου νεαρού καθώς και μία μπάλα με τις υπογραφές του τεχνικού επιτελείου και όλων των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, με τους παριστάμενους φιλάθλους να ξεσπούν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο 39ο λεπτό του σημερινού αγώνα (λεπτό που έχασε τις αισθήσεις του ο Τζέιμς Μαυρομμάτης πριν από δέκα χρόνια), οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πλατανιά Χανίων ανάρτησαν στο κέντρο της θύρας 3 ένα μεγάλο πανό – φανέλα με το νούμερο «15» και το όνομα του αγαπημένου τους φίλου και με σύνθημα: «Τζέιμς, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», με τους φιλάθλους σε όλο το γήπεδο να χειροκροτούν και πάλι θερμά.
Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Νοεμβρίου 2013 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πλατανιά Χανίων Τζέιμς Μαυρομμάτη. Ο θάνατός του ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική οικογένεια του Πλατανιά καθώς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Χανίων καθώς ο άτυχος ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του, εξαιτίας καρδιακού προβλήματος, την ώρα που αγωνιζόταν με τη φανέλα του Πλατανιά, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων. Λίγα λεπτά αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων, έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Έκτοτε, η ομάδα του Πλατανιά Χανίων απέσυρε τη φανέλα με τον αριθμό «15» και αιτείται τη μη διεξαγωγή αγώνων ανήμερα της 23ης Νοεμβρίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον Τζέιμς Μαυρομμάτη.\”

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook