Σκληρή μάχη Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο του Σαββατοκύριακου, αποτυπώνοντας και το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, με τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία σε όλες τις μετρήσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζει οριακό προβάδισμα, 0,6%, έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23-22,4%) στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research στο «Βήμα της Κυριακής», ελαφρώς μεγαλύτερο (0,9% με 21,5-20,6%) σε αυτήν της εταιρείας Metrisis για τα Παραπολιτικά, ενώ στην έρευνα της Μarc για τον Επενδυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα 1,4% έναντι της ΝΔ (23,2-21,8%).

Στο ερώτημα για το «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά και στις τρεις δημοσκοπήσεις.

Σε αυτήν του «Βήματος της Κυριακής» προηγείται με 45,5% έναντι 32,3% του Αλέξη Τσίπρα, σε αυτήν των Παραπολιτικών με 37,2 έναντι 27,1% ενώ στην έρευνα για τον Επενδυτή, στην ερώτηση «ερώτηση με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας», το 24,2% επιλέγει τον πρωθυπουργό ενώ το 22,3% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παράσταση νίκης, πάντως, τα δεδομένα διαφοροποιούνται αρκετά, με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research να δίνει 43% στη ΝΔ έναντι 41,7% στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή της Metrisis δίνει 23,8% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι 22,9% της ΝΔ.

newpost.gr