O Valentino Rossi έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι βρίσκεται ένα βήμα από τη «συνταξιοδότησή» του. Σε συνέντευξη στο κανάλι Mediaset της ιταλικής τηλεόρασης ανέφερε ότι οι πρώτοι 6 αγώνες του πρωταθλήματος θα είναι καθοριστικοί για τη μελλοντική του καριέρα.

«Το 2014 πρέπει να είμαι μπροστά, πιο κοντά στους 3 πρώτους», ανέφερε ο Rossi χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ισπανικό τρίο των Marc Marquez, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa, που επικράτησαν στο πρωτάθλημα MotoGP του 2013.

Δεν έχει χάσει την όρεξή του να αγωνίζεται, είπε μεταξύ άλλων, απλά δεν του αρκεί να γυρίζει «άσκοπα» μέσα στην πίστα. «Θα ήθελα να συνεχίσω για άλλα δύο χρόνια, μόνο όμως αν είμαι ανταγωνιστικός»

Η ανακοίνωση δεν εκπλήσσει, σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφασή του να δώσει τέλος στη συνεργασία του με τον Jeremy Burgess και στο ρόλο του ως αρχιμηχανικού του.

Στη Valencia ο Rossi είχε εξηγήσει ότι προχώρησε στην απόφαση γιατί χρειαζόταν μια νέα ώθηση, νέα κίνητρα για να προσπαθήσει.

«Είναι κομβικό το σημείο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και αυτό γιατί είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να κάνω μία ακόμη προσπάθεια αλλά με νέα δεδομένα και πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή για κάτι τέτοιο».

\"\"
Κατά τη συνέντευξη ο Rossi άφησε υπαινιγμούς για την υπόθεση με τον Burgess, κάνοντας αναφορά σε βαθύτερα προβλήματα. «Εξηγώντας πολλές λεπτομέρειες για το τι πήγε στραβά θα ήταν ένα πρόβλημα, οπότε είναι καλύτερα να πούμε ότι είναι απλά ένα ξέσπασμα από την πλευρά του οδηγού» είπε αστειευόμενος.

Η απόφαση να διακόψει τη συνεργασία με το Burgess δείχνει σαν να αφαιρεί την τελευταία μεταβλητή των εξελίξεων πριν πάρει την απόφαση ότι το πρόβλημα είναι πλέον οι δικές του ικανότητες και όχι κάποιος άλλος εξωτερικός παράγοντας.

Ο Rossi είχε ήδη αναφέρει στον Τύπο κατά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Valencia ότι οι πρώτοι αγώνες του 2014 θα είναι κρίσιμοι. Όμως τώρα έθεσε και χρονικό όριο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την απόφασή του είναι από μόνη της σημαδιακή. Ο έκτος αγώνας του 2014 γίνεται στο Mugello, στην αγαπημένη του πίστα, όπου στο παρελθόν ήταν ανίκητος. Κέρδιζε τους αγώνες εκεί για ένα σερί 7 ετών, από το 2002 ως και το 2008.

Το Mugello είναι επίσης η πίστα όπου ο Rossi έσπασε το πόδι του το 2010. Ήταν ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός του, σε βαθμό που να τον αναγκάσει να χάσει αγώνες.

Αν ο Rossi δεν μπορέσει να συναγωνιστεί στα ίσα τους τρεις Ισπανούς στον αγώνα του Mugello το 2014, θα πρέπει να αναμένεται η ανακοίνωση αποχώρησής του από τους αγώνες.

Το βράδυ της Κυριακής εκείνης στο Mugello αναμένεται έντονα φορτισμένο, με το ενδεχόμενο η λαμπρή καριέρα των 18 ετών και των εννέα παγκόσμιων τίτλων να λάβει τέλος για τον 35χρονο πλέον Ιταλό αστέρα.

Νομοτελειακά, κάποτε θα γινόταν και αυτό, καθώς, ως γνωστόν, ο χρόνος είναι απλά αμείλικτος, ακόμη και για το «γιατρό»…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook