Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη \”όλοι οι ασθενείς, ουδενός εξαιρουμένου\” με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στους προσβληθέντες από την νόσο αυτή.
\”Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε κοντά σε αυτούς που υποφέρουν, ιδιαίτερα στα παιδιά\”, σημείωσε ο Ποντίφικας.
\”Τους εκτιμούμε όλους και τους γιατρούς και τους ερευνητές. Κάθε ασθενής, χωρίς καμία εξαίρεση, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην θεραπεία που χρειάζεται\”, κατέληξε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Το 2012, συνολικά 35,3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο -το 70% στην υποσαχάρεια Αφρική- ζούσαν με τον ιό HIV, 2,3 εκατομμύρια νοσούσαν και 1,6 εκατομμύριο πέθανε από ασθένειες που συνδέονταν με τον HIV, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του προγράμματος του ΟΗΕ κατά της νόσου αυτής UNAIDS, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο.
Το 2011 οι θάνατοι ανέρχονταν σε 1,8 εκατομμύριο έναντι των 2,3 εκατομμυρίων που ήταν το 2005.
Το 2012 επίσης καταγράφηκαν 2,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα, έναντι 2,5 εκατομμυρίων το 2011, σημειώνοντας μείωση παγκοσμίως 33% σε σχέση με το 2001.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook