Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης στις 24 Νοεμβρίου 2013, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους Μηχανικούς που έδωσαν το παρών σε μία από τις κρισιμότερες μάχες για το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και να συγχαρεί όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του ΤΕΕ, καθώς κι εκείνους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και τη διαδικασία. 
Πανελλαδικά η ΔΚΜ (αναμένοντας την επικύρωση των αποτελεσμάτων) ανεδείχθη σε 1η δύναμη με ποσοστό 26,39%. 
Στο Ηράκλειο η ΔΚΜ έλαβε ποσοστό 17,28% και εξέλεξε 9 μέλη στην “Α” του ΤΕΕ – ΤΑΚ. Τα μέλη που εξελέγησαν στο Ηράκλειο είναι οι : Χαρά Τριαματάκη, Γιώργος Αγαπάκης, Μιχάλης Γολοβάνης, Μαρία Λυδάκη, Μανόλης Φραγκιαδάκης, Μανόλης Κοσμαδάκης και Νικήτας Μαυράκης. 
Στο Λασίθι ανεδείχθη δεύτερη δύναμη και εξέλεξε τους Μιχάλη Χωραφά και Κώστα Αγγελάκη. 
Επίσης η ΔΚΜ-ΤΑΚ επανέκτησε τη “χαμένη” της έδρα στην κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στην Αθήνα την οποία καταλαμβάνει ο Μιχάλης Χωραφάς.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών \”οι εκλογές της Κυριακής, έδωσαν ένα σαφές στίγμα ότι οι Μηχανικοί επιθυμούν ένα Τεχνικό Επιμελητήριο αρραγές, ισχυρό με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης απέναντι στη δύσκολη συγκυρία. Τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των παρατάξεων, δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι κάλπες ανέδειξαν πρώτους και τελευταίους, δεν ανέδειξαν όμως νικητή. Η σημερινή πραγματική νίκη στη δεδομένη περίοδο, είναι η δημιουργία μιας μεγάλης και ευρείας συνεργασίας δυνάμεων που θα έχει ως στόχο τους Μηχανικούς, την Ανάπτυξη και την Κοινωνία. 
Απέναντι σ\’ αυτές τις προκλήσεις οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών είναι έτοιμοι να απαντήσουν, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των Μηχανικών, με γνώμονα το συμφέρον του ΤΕΕ και τις αρχές της παράταξης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook