Υλικά

• 200 γρ. γλυκός χόντρος
• 120 γρ. γαλοπούλα φιλέτο (από στήθος), κομμένη σε κύβους
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά ζαράκια
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 250 ml. ζωμός λαχανικών
• 120 ml. χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ. σούπας μέλι
• 1κ. γλυκού σιναπόσπορο
• 1 κ. γλυκού θυμάρι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατύ τηγάνι, σωτάρουμε σε 40 ml. ελαιόλαδο τη γαλοπούλα, μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’όλες τις πλευρές. 

Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα μπόλ, το χυμό πορτοκαλιού, το σιναπόσπορο και το μέλι, ανακατεύοντας τα καλά. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα και να ψηθεί η γαλοπούλα. 

Παράλληλα σε άλλο σκεύος, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο και το γλυκό χόντρο για 3-4 λεπτά. 

Σβήνουμε με μια κουταλιά ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το ψήσιμο, προσθέτοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογο ζωμό μέχρι να τελειώσει και να ψηθεί ο χόντρος. 

Φτιάχνουμε τη γεύση και στήνουμε το πιάτο. Πρώτα το γλυκό χόντρο, από πάνω τη γαλοπούλα και τελειώνουμε με τη σάλτσα από το πορτοκάλι και το σιναπόσπορο.