Τον πόλεμο, εναντίον της κυβέρνησης του Τόνι \’Αμποτ, κήρυξε ο ομογενής πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Αυστραλίας, \’Άγγελος Γαβριελάτος.
Αφορμή για αυτό είναι η απόφαση της νέας αυστραλιανής κυβέρνησης να αθετήσει την προεκλογική της δέσμευση και να μην προχωρήσει με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη εργατική κυβέρνηση.Μάλιστα τόσο ο υπουργός Παιδείας Κρίστοφερ Πάϊν όσο και ο πρωθυπουργός Τόνι \’Αμποτ, ισχυρίζονται πως δεν αθέτησαν καμιά υπόσχεση.«Δεν υποσχεθήκαμε πως να εφαρμόσουμε την πολιτική των Εργατικών αλλά ότι θα διαθέσουμε τα ίδια κονδύλια», είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως «ίσως να μην το κατάλαβαν κάποιοι ψηφοφόροι».
Ο κ. Γαβριελάτος είπε ότι η προεκλογική δέσμευση του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών ήταν ξεκάθαρη.«Δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις της έκθεσης Γκόνσκι. Και πρέπει όλοι να αγωνιστούμε ότι θα τιμήσει την δέσμευσή της αυτή» είπε ο κ. Γαβριελάτος.
Από τις αλλαγές που θα κάνει η κυβέρνηση \’Αμποτ φαίνεται ότι θα ζημιωθούν τα δημόσια σχολεία και θα ενισχυθούν τα ιδιωτικά.Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, \’Αντριαν Πικόλι, που κυβερνάται από το συντηρητικό συνασπισμό Φιλελευθέρων-Εθνικών (από την ίδια παράταξη που κυβερνά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο) που είπε: «Η κυβέρνηση \’Αμποτ ενεργεί ανήθικα και η στάση της είναι ρουσφετολογική.
Τιμωρεί τις Πολιτείες που προσυπέγραψαν τη συμφωνία για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και επιβραβεύει αυτές που αρνήθηκαν να την υπογράψουν. Αν η κυβέρνηση θέλει να με τιμωρήσει προσωπικά ας το κάνει, αλλά δεν τιμωρεί εμένα με αυτήν της την απόφαση, τιμωρεί το εκατομμύριο των μαθητών δημοσίων σχολείων της Ν.Ν. Ουαλίας και αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ ως άνθρωπος. Είναι ανήθικο».
Και ο ίδιος συνέχισε: «Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση \’Αμποτ. Αυτό που μας απέδειξε η κυβέρνηση είναι ότι όποια συμφωνία δεν τους αρέσει την σκίζουν. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα κάνουν το ίδιο και στο μέλλον και σε κάποιους άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης».«Ξεκινάμε εκστρατεία για την εφαρμογή των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων της έκθεσης Γκόνσκι» λέει ο κ. Γαβριελάτος, ένας συνδικαλιστής με πετυχημένες εκστρατείες στο ενεργητικό του.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook