«Οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι εισαγγελείς και οι δικαστές αγωνίζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να ανταποκριθούν και πράγματι ανταποκρίνονται, παρά τις συνθήκες αυτές, στην αποστολή τους», τονίζουν οι εισαγγελείς της χώρας σε ψήφισμά τους μετά το τέλος των εργασιών της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ακόμη, η ΕΕΕ καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να ανταποκρίνονται στις δίκαιες προσδοκίες του Ελληνικού λαού», όπως επίσης την καλούν να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των θέσεων των εισαγγελέων.

Επίσης, καλούν την Πολιτεία να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η Ένωση καλεί του εισαγγελείς της χώρας να μετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 11ης Δεκεμβρίου 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, στις 1 μ.μ., με παράλληλη διακοπή τω συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

protothema.gr