Μηδενικές δόσεις τουλάχιστον για δέκα μήνες και προστασία της κατοικίας απο εκποίηση, ορίζει απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, για δανειολήπτη, ο οποίος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, \”η συγκεκριμένη απόφαση αφορά οικογένεια στην οποία και ο σύζυγος αλλά και η σύζυγος είναι άνεργοι, έχουν δύο ενήλικες θυγατέρες , εκ των οποίων η μία εργάζεται ως καθαρίστρια με μηνιαίες απολαβές 150 ευρώ.΄Αλλο εισόδημα δεν έχει η  οικογένεια παρά μόνο 1000 ευρώ/ετησίως από επιδότηση ελαιόλαδου στο όνομα της συζύγου.
Επίσης ο πατέρας έχει στην κυριότητα του ένα Ι.Χ χαμηλής εμπορικής αξίας.
Ο πατέρας ,είχε δανειστεί από μία Τράπεζα, για τρία στεγαστικά δάνεια ,συνολικής οφειλής 98.341 Ευρώ, τα οποία είναι εμπραγμάτως ασφαλισμένα,προσδοκώντας να τα πληρώσει εργαζόμενος.
Παρά τους ισχυρισμούς της πιστώτριας Τράπεζας περί αοριστίας ,δόλου,περί ανειλικρινούς δήλωσης,το Ειρηνοδικείο Σητείας , από τα έγγραφα που παραδεκτά και νόμιμα προσκομίστηκαν και από την εκτίμηση των ενόρκων καταθέσεων αποφάσισε:
1) Να ρυθμίσει τα χρέη του άνεργου δανειολήπτη ορίζοντας μηδενικές καταβολές
2)Να εξαιρέσει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από την εκποίηση
3)Να ορίσει επαναπροσδιορισμό δίκης , μετά από δεκάμηνο, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook