Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο ρούχων στην ιταλική πόλη Πράτο κοντά στη Φλωρεντία.
Το εργοστάσιο, που βρίσκεται σε μια βιομηχανική ζώνη όπου είναι εγκατεστημένες υφαντουργικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε Κινέζους, έπιασε φωτιά το πρωί της Κυριακής και πέντε καμένα πτώματα ανασύρθηκαν από ένα χώρο που αποτελούσε αυτοσχέδιο υπνωτήριο για τους εργάτες.
«Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως υπάρχουν πέντε νεκροί», επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος από την πυροσβεστική υπηρεσία του Πράτο, η έρευνα όμως στο εργοστάσιο συνεχίζεται.
Πλάνα που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Il Tirreno δείχνουν πέντε πληρώματα να μάχονται με τις φλόγες σε ένα χώρο που μοιάζει με αποθήκη ενώ καπνός βγαίνει από το κτίριο. Επί τόπου βρίσκονταν επίσης ασθενοφόρα και αστυνομικά αυτοκίνητα.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην πόλη Πράτο, ανέφεραν πως τουλάχιστον 11 εργάτες ζούσαν σε ένα χώρο μικρών διαμερισμάτων με χωρίσματα από χαρτόνι που βρισκόταν δύο ορόφους πάνω από την αποθήκη.
tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook