«Ο Αλέξης Ζορμπάς δεν θέλει να ζήσει, όπως ο πατέρας Χέσελμπαχ (ήρωας ραδιοφωνικού σίριαλ της Βαυαρίας από την δεκαετία του \’50) και αντιστρόφως. Η Ευρώπη δεν είναι σταθμός τρένου αλλά ένα κτίριο με πολλά διαμερίσματα», δηλώνει ο νέος αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας Πέτερ Γκαουβάιλερ και υποστηρίζει ότι η Νομισματική Ένωση ξεκίνησε με καλές προθέσεις αλλά χωρίς προετοιμασία σε βάθος.

«Για τα κράτη-μέλη είναι κατάρα να μην μπορούν πλέον να ασκούν νομισματική πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ήταν λάθος να παραβλέψουμε ότι υπήρχαν διαφορετικές οικονομικές κουλτούρες και επίπεδα αυτογνωσίας», δηλώνει ο κ. Γκαουβάιλερ στην «Welt am Sonntag» και προσθέτει ότι «τώρα βρισκόμαστε στριμωγμένοι μεταξύ της αλληλεγγύης, των συμφερόντων του κάθε κράτους-μέλους και της υπεράσπισης της ουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την κριτική που έχει ασκήσει το κόμμα του στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο Βαυαρός πολιτικός υποστηρίζει ότι ο κ. Ντράγκι «δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το τιμόνι της ΕΚΤ, διότι ήταν επικεφαλής για την Ευρώπη της Goldman Sachs, η οποία ήταν αναμειγμένη με τον χειρότερο τρόπο στην χειραγώγηση της Ελλάδας».

Τάσσεται δε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, στο πρότυπο της Ελβετίας, καθώς, όπως λέει, η απόσταση «μεταξύ της βούλησης των πολλών και αυτής μιας πολιτικής ελίτ που αποφασίζει δεν επιτρέπεται να μεγαλώσει κι άλλο». Δηλώνει δε πεπεισμένος ότι μακροπρόθεσμα θα καταστούν αναγκαία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook