Μια ακόμη χαρμόσυνη είδηση περίμενε τους δημότες της Γόρτυνας, καθώς υπογράφτηκε μεταξύ του Δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη και του ανάδοχου εργολάβου, η σύμβαση του έργου της ανάπλασης του οικισμού των Άνω Μουλίων, συνολικού προϋπολογισμού 868 χιλιάδων ευρώ!

Η μελέτη αφορά την κατασκευή και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό των Άνω Μουλίων του Δήμου Γόρτυνας που θα συνεισφέρουν στην αισθητική αναβάθμιση του χωριού και θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Η πρόταση αφορά ένα τμήμα του παλιού παραδοσιακού ιστού των Άνω Μουλίων, το οποίο ξεκινά από την βορειοδυτική είσοδο του οικισμού και καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Στην εν λόγο πλατεία θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές, όπως δίκτυο ομβρίων υδάτων, κανάλια ηλεκτροφωτισμού, αλλά και δίκτυο όδευσης τυφλών.

Παράλληλα σε κάποια τμήματα του κεντρικού δρόμου θα γίνουν επιστρώσεις με πλακόστρωτο και γαρμπιλομωσαϊκό.

Λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας με δηλώσεις του φανέρωσε την απόλυτη ικανοποίησή του που ένα ακόμη σημαντικό έργο για το δήμο Γόρτυνας, παίρνει το δρόμο προς την υλοποίηση.

\”Με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογήσαμε την κατασκευή ενός έργου το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των Άνω Μουλίων και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ήταν μια μελέτη που εκπονήσαμε ως Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας και πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να υπογράψουμε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου, προκειμένου σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν ώστε η ανάπλαση του οικισμού των Άνω Μουλίων, να πάρει σάρκα και οστά.\” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook