Επίσκεψη στον, υπό κατασκευή, Κουκουράκειο Οίκο Ευγηρίας στους Αγίους Δέκα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να ενημερωθεί από τον εργολάβο και τους επιβλέποντες μηχανικούς για την πορεία των εργασιών που εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου.

Ο κ. Σχοιναράκης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο των τεχνικών έργων του δήμου, Δημήτρη Γαρεφαλάκη, ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών που ήδη εκτελούνται, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που απομένει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη.

Να σημειωθεί πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις του γηροκομείου είναι αποπερατωμένες κι απλά απομένουν οι εργασίες στον αύλειο χώρο, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει, καθώς μετά απλά θα πρέπει να γίνει η στελέχωσή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς υλοποίησης των εργασιών και ευχήθηκε να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου να είναι εφικτή η στελέχωση και λειτουργία του γηροκομείου, αρχές τις προσεχούς άνοιξης.

Από την πλευρά του ο κ. Γαρεφαλάκης ανέφερε πως μετά από πολυετή αναμονή, οι εργασίες αποπεράτωσης του Κουκουράκειου Οίκου Ευγηρίας έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία και σύντομα οι ηλικιωμένοι πολίτες του δήμου Γόρτυνας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ίδρυμα κι έτσι θα γίνει πραγματικότητα και το όραμα του γιατρού, Γιάννη Κουκουράκη, που με τη δωρεά του αλλά και τον συνεχή αγώνα του, έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Η μελέτη

Συγκεκριμένα η μελέτη περιλαμβάνει τις παρακάτω παρεμβάσεις. Από τη βορινή πλευρά του κτιρίου και σε απόσταση 3,50 μέτρα από το κτίριο και κατά μήκος θα κατασκευάζεται συρματοπλέγματα (φάτνες) συνολικού μήκους 49 μέτρων με επτά στρώσεις καθ ύψος, για τη συγκράτηση του πρανούς και το διαχωρισμό της αυλής του κτιρίου με το χώρο πρασίνου.

Δυτικά του κτιρίου κατασκευάζεται ράμπα τροφοδοσίας του υπογείου από οπλισμένο σκυρόδεμα με τοιχία κι από τις δυο πλευρές της ράμπας, ενώ πάνω από την είσοδο του υπογείου διαμορφώνεται πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στο χώρο μεταξύ του Ιερού ναού που υπάρχει πλησίον του Κουκουράκειου Οίκου Ευγηρίας και του κτιρίου κατασκευάζεται τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα για τη διαμόρφωση της κεντρικής αυλής, ενώ κατασκευάζεται και η κλίμακα για τη σύνδεση της κεντρικής αυλής με τη νότια αυλή του υπογείου.

Ανατολικά του κτιρίου κατασκευάζονται δυο τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα, για το διαχωρισμό της αυλής του κτιρίου από το χώρο πρασίνου και τη συγκράτηση των πρανών.

Στα τμήματα του αύλειου χώρου όπου γίνεται διαμόρφωση, προβλέπεται να κατασκευαστούν σχάρες και δίκτυα ομβρίων υδάτων, ενώ κατασκευάζεται και η υποδομή για τις ανάγκες του φωτισμού του χώρου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 196.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook