Σε μια εκτίμηση δυσάρεστη για την Ελλάδα καταλήγει άρθρο των Financial Times και του Wolfgang Münchau σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης με αφορμή των μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας. 

Αναφερόμενους στους σκοπέλους που πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωζώνη γράφει χαρακτηριστικά για τη χώρα μας πως οι ενέσεις προς την Ελλάδα είτε με την επιμήκυνση δανείων είτε με χαμηλά επιτόκια δεν πρόκειται να έχει αντίκρυσμα καθώς το χρέος παρά τις προβλέψεις και τον στόχο του 124% του ΑΕΠ δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 160%. Αυτό όπως αναφέρουν οδηγεί είτε σε χρεοκοπία είτε σε δραχμή είτε και στα δύο. 

«Ας πάρουμε ένα απλό δείγμα από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος», είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα των Financial Times.

newpost.gr