Την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Telekom AG (DTE.XE) στη μονάδα T-Systems, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει τους τομείς τεχνολογιών πληροφορικής καθώς και τις δραστηριότητες υποστήριξης μεγάλων πελατών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Handelsblatt».

Η μονάδα T-Systems απασχολεί 29.000 εργαζομένους στη Γερμανία και στη διαχείριση των IT δραστηριοτήτων μεγάλων πελατών, όπως η Royal Dutch Shell PLC (RDSA). Επειδή ο ανταγωνισμός στον τομέα αυτόν είναι μεγάλος και τα κέρδη ισχνά, η εταιρεία σκοπεύει να εστιάσει σε περισσότερο ψηφιακές λειτουργίες, όπως είναι οι υπηρεσίες cloud και οι πλατφόρμες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Telekom επιβεβαίωσε μιλώντας στη «The Wall Street Journal» τα σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει τον αριθμό των απασχολούμενων που επηρεάζονται από αυτήν τη διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε αναγκαστικές απολύσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με το άρθρο.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telekom εξετάζει επίσης την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία καθώς και την εξυγίανση της θυγατρικής της στη Γαλλία.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook