Η βρετανική Ένωση Εκδοτών έδωσε στη δημοσιότητα τα ετήσια στοιχεία πωλήσεων συμβατικών και ψηφιακών βιβλίων για το έτος 2010. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, το 6% των συνολικά 3.5 δις. βιβλίων που πουλήθηκαν στη Βρετανία ήταν σε ψηφιακή μορφή. Εντωμεταξύ, οι συνολικές πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων (γνωστών κι ως e-books ή audio books) αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς κατά 318% μέσα στο 2010 κι από τα 5 εκατ. το 2009 ανήλθαν, μόνο στη Βρετανία, στα 17 εκατ. με τις παγκόσμιες πωλήσεις να φτάνουν τα 200 εκατομμύρια.

«Παρά τις εντυπωσιακές αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων, τα παραδοσιακά βιβλία εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωση Εκδοτών, Ρίτσαρντ Μόλετ, προοιωνίζοντας ωστόσο πως «στο μέλλον τόσο τα ψηφιακά, όσο και τα συμβατικά βιβλία θα συνυπάρχουν».

\"\"Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων e-books κι audio books έρχεται από τον ακαδημαϊκό χώρο : στη Βρετανία το 72% των συγγραμμάτων διανέμεται στους σπουδαστές σε ψηφιακή μορφή. «Η ακαδημαϊκή κοινότητα, η πρώτη που αγκάλιασε τόσο ένθερμα την κυκλοφορία ψηφιακών βιβλίων, εξακολουθεί να ηγείται του συγκεκριμένου τομέα», καταλήγει ο κ. Μόλετ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα προβλέπεται ότι μέχρι το 2015 τα ψηφιακά διδακτικά βιβλία στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το 25% των συνολικών πωλήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook