Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με μια Επιστολή- παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κω/νο Αρβανιτόπουλο ζητά τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την επιστροφή των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο έργο τους.
Με την Επιστολή του ο Δήμαρχος εκφράζει για άλλη μια φορά τη θερμή στηρίξή του προς τους εκπαιδευτικούς ,τους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης και τους γονείς και ζητά την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.
Ο κ. Κουράκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι συντελείται μια κατάφωρη αδικία που δεν έχει επιπτώσεις μόνο στην προσωπική ζωή των εκπαιδευτικών αλλά πλήττει ευθέως γονείς και μαθητές.
Η επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου αναλυτικά αναφέρει:
\”Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα, και με τρόπο που δεν συνάδει με τις βασικές αρχές μιας ευνομούμενης και Δημοκρατικής πολιτείας, καταργήθηκαν σημαντικές ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαιδευσης και ετέθηκαν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί που διέθεταν όλα τα προσόντα και είχαν προσληφθεί με καθαρά αξιοκρατικές διαδικασίες.
Η ενέργεια αυτή συνιστά κατάφωρη αδικία, γιατί ανατρέπει βίαια τον προγραμματισμό της ζωής, ανθρώπων που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση, αλλά και στην κοινωνία, ενώ στερεί από τους μαθητές τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους αποκαταστάσης, όπως αυτοί την είχαν σχεδιάσει.
Αποδεικνύεται επίσης όπως προκύπτει από τις συνέπειες που ακολούθησαν την απόφαση ότι έγινε χωρίς μελέτη και χωρίς να εξεταστεί σε βάθος το γενικότερο πρόβλημα της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαιδευσης.
Η επίκληση του εξορθολογισμού που γίνεται, είναι προφανές ότι επιχειρεί να καλύψει άλλες σκοπιμότητες, που δεν έχουν σχέση με την ποιότητα της τεχνικής εκπαίδευσης. Ούτε όμως και οι προβαλόμενοι οικονομικοί λόγοι ευσταθούν, γιατί μακροπρόθεσμα η επιλογή αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας με αύξηση των ανέργων και οικονομική επιβάρυνση οικογενειών χαμηλής εισοδηματικής ικανότητος, που μοιραία, θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα για να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση.
Τα παραπάνω, θα επιτείνουν ασφαλώς το υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που βιώνουμε όλοι και που έχει οδηγήσει σε απόγνωση ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.
Παρακαλούμε συνεπώς να προχωρήσετε άμεσα στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει συντελεστεί με την επιστροφή των εκπαιδευτικών στο έργο τους. Σας γνωρίζουμε οτί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η πλησιέστερη προς τον πολίτη αρχή, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζεται η Δημόσια Δωρεάν εκπαιδευση, που αποτελεί κατάκτηση των πολιτών, αλλά και βασική υποχρέωση κάθε Δημοκρατικής Πολιτείας. 
Θα ήταν μάλιστα σημαντικό αν εσείς, ως Ακαδημαϊκός Δάσκαλος, αναλάμβάνατε πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος και την εξάλειψη των αρνητικών συνεπειών της απόφασης που πλήττει ευθέως μαθητές, εκπαιδευτικούς, και γονείς.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook