Την εντονότατη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, προκάλεσαν τα κατά συρροή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (δείτε εδώ) που εντάθηκαν από την Κυριακή 01/12/2013 και επιβεβαιώθηκαν σε συνέντευξη του υπουργού εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη (ρ/σ βήμα fm).

Σύμφωνα μ΄ αυτά, απειλείται η κατάργηση 11 Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, μεταξύ των οποίων είναι και η ΔΕΥΑ Ηρακλείου, με συνέπεια, όπως σημειώνει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ,  η \”απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, αποκαλύπτοντας έτσι σχετικό σχέδιο της κυβέρνησης\”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος της διαχείρισης του νερού και της προστασίας του περιβάλλοντος που κατά γενική ομολογία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η., από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Πέραν αυτών επισημαίνουμε τα εξής :

1) Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν τον επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ. Καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα από τους λογαριασμούς ύδρευσης που πληρώνουν οι πολίτες και τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι ζημιογόνα.

2) Ιδιαίτερα μετά τη διεύρυνση του Δήμου με τον Ν. 3852 του «Καλλικράτη» σε συνδυασμό τη μεγάλη μείωση του προσωπικού από 220 σε 150 άτομα λόγω συνταξιοδοτήσεων, εφεδρείας και απαγόρευσης προσλήψεων, η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της στο διευρυμένο πλέον Δήμο, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία σε θέματα δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

3) Η ΔΕΥΑΗ είναι Δημοτική Επιχείρηση που ανήκει στο δήμο Ηρακλείου και κατ’ επέκταση στους δημότες του και δεν υφίσταται μέχρι σήμερα άλλος φορέας διαχείρισης των θεμάτων Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

4) Έχει σε εξέλιξη έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού περίπου 28.000.000 € και αναμένεται η έγκριση έργων προϋπολογισμού 13.000.000 €, τα οποία με την τυχόν κατάργηση της ΔΕΥΑΗ θα στερηθούν οι δημότες του δήμου Ηρακλείου.

Δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτών που εμπνεύστηκαν και απεργάζονται τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία θεωρούμε πολιτικά εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνα για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε εγκληματική τη σκέψη για την κατάργηση των Δ.Ε.Υ.Α. και τους καλούμε να ανακαλέσουν άμεσα.

Καλούμε όλους τους δημότες Ηρακλείου να υπερασπιστούν τη δική τους επιχείρηση !

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook