Παρά τις δυσκολίες της εποχής και των προβλημάτων με το κολυμβητήριο Χανίων το τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκινάει τη σεζόν με ελπίδες για συνέχιση των διακρίσεων που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Η σχετική ενημέρωση από τον ΝΟΧ:

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, δεδομένων ωστόσο των δυσκολιών της εποχής αλλά και της μικρής εμβέλειας της 25άρας πισίνας, η ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν. Η προηγούμενη χρονιά αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχημένη για το χανιώτικο Όμιλο που εξελίχθηκε στο μεγάλο πρωταγωνιστή και αυτό ήταν ένα γεγονός που συνετέλεσε έτσι ώστε δεκάδες κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα της Συγχρονισμένης.

Οι προπονήτριες, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα και Κωνσταντίνα Μηλιάδη έχουν αναλάβει την υποχρέωση να προετοιμάσουν τα κορίτσια, με το στόχο να αποτελεί η παρουσία του Ν.Ο.Χ. σε όλες τις φετινές διοργανώσεις της Κ.Ο.Ε..

«Ξεκινάμε με μία καλή ανανέωση», δηλώνει η κυρία Γκεοργκίεβα μιλώντας για το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνει φέτος το Τμήμα της Συγχρονισμένης, για να συνεχίσει: «Έχουμε στο Τμήμα γύρω στα 25 παιδάκια τα οποία είναι καινούργια. Για την ομάδα μας είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τόσα πολλά μικρά παιδιά κάτι που πιστεύω πως οφείλεται στις περσινές μας επιτυχίες. Η χρονιά που πέρασε μας βρήκε να κερδίζουμε δύο Κύπελλα, να περνάνε όλα τα κορίτσια τα όρια και να έχουμε μία καλή παρουσία στην ΟΠΕΝ κατηγορία. Κρατήσαμε το 95% των παιδιών που ήταν πέρσι στην Ακαδημία και δεν λείψαμε από κανέναν αγώνα της ΚΟΕ. Ήταν λοιπόν μια πολύ καλή χρονιά και αυτό μας δίνει την ώθηση προκειμένου να ξεκινήσουμε ανάλογα και φέτος». 

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Μηλιάδη προετοιμάζει την δεύτερη ομάδα των Κορασίδων Β’ και όσα κοριτσάκια πρόκειται να αγωνιστούν για πρώτη τους φορά στους αγώνες των "Αστεριών", από το 1ο έως το 4ο. «Μόλις τελειώσαμε τη χορογραφία στο ομαδικό και το ένα ντουέτο γιατί οι αγώνες είναι στα μέσα του Μάρτη. Η περισσότερη δουλειά γίνεται τα σαββατοκύριακα έχοντας τη δυνατότητα μεγαλύτερης χρήσης της πισίνας», δηλώνει η κυρία Μηλιάδη. «Οι καινούργιες φιγούρες είναι πολύ δύσκολες αλλά τα παιδιά τις έχουν καταλάβει. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη για το επίπεδο των παιδιών και για την ανταπόκρισή τους απ’ όσα τους ζητάω. Για την κατηγορία και την ηλικία τους, όλα όσα δουλεύουν είναι αρκετά δύσκολα. Για τα "αστεράκια", γίνεται επίσης μεγάλη προσπάθεια. Όλα τους είναι μικρά παιδάκια αλλά στα μέσα του Γενάρη που θα γίνουν οι αγώνες, πιστεύω ότι θα είναι απολύτως έτοιμα», τονίζει η κυρία Μηλιάδη.

Για τη χρονιά που ακολουθεί, η έφορος του Τμήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Ελένη Μυλωνάκη, δηλώνει: «Η ομάδα μας παρουσιάζει μία μεγάλη ανανέωση, με πολλά καινούργια παιδιά που ήρθαν φέτος στο Τμήμα. Στόχος είναι να συνεχίσουμε ει δυνατόν στο ίδιο επίπεδο όπως και πέρσι, που ήταν μία χρονιά πολύ μεγάλων επιτυχιών για το Ναυτικό Όμιλο. Αυτό μάλιστα συνέβαλλε σημαντικά προκειμένου το Τμήμα αυτή τη στιγμή να πλημμυρίζει από πολλά νέα κορίτσια και μεγάλο ταλέντο. Ως Όμιλος θα προσπαθήσουμε κάτω από τις γνωστές, δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν για το καλύτερο. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες θα επιχειρήσουμε, οι ομάδες που θα παρουσιάσουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα, να κλέψουν, ξανά, την παράσταση. Εύχομαι καλή επιτυχία στις προπονήτριες και ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των κοριτσιών που είναι συνεχώς δίπλα και στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τη μεγάλη προσπάθεια».
Λευτέρης Αντωνακάκης