Είναι οι σκληροί πολεμιστές του Αμερικανικού Ναυτικού, ξακουστοί σε όλο τον κόσμο για την σωματική αλλά και πνευματική τους ανθεκτικότητα. Έχουν εκπαιδευτεί για να φτάνουν στα όρια των αντοχών τους και έχουν μάθει να εκτελούν με ακρίβεια κάθε αποστολή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους αναθέτει.

Ο λόγος για τους «Special Team 6», όπως τους αποκαλούν οι Αμερικάνοι. Πρόκειται για τους επίλεκτους της ειδικής ομάδας πολεμικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (NAVY SEALs) που με την τόλμη τους και τις απίστευτες στρατιωτικές ικανότητές τους κατάφεραν να σκοτώσουν τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό της Αμερικής, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ποιοι είναι όμως στην πραγματικότητα οι «Team 6»;
Είναι μια επίλεκτη και ανώνυμη ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να εγκαταλείψουν την βάση τους στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και να πάνε σε όποιο σημείο της γης τους αναθέσουν οι ανώτεροί τους για να εκτελέσουν απόρρητες εντολές. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, πληροφορούνται την τελευταία στιγμή τον στόχο τους. Η «ομάδα των έξι» σχηματίστηκε τη δεκαετία του 80’, όταν οι ΗΠΑ χρειάστηκαν εξειδικευμένους κομάντος  για να απελευθερώσουν Αμερικανούς ομήρους στο Ιράν.

Η ονομασία  «Team 6» χρησιμοποιήθηκε για να μπερδέψει αρχικά τους Σοβιετικούς σχετικά με τον αριθμό της επίλεκτης ομάδας. Στην πραγματικότητα υπήρχαν μόνο δύο εξειδικευμένοι στρατιώτες. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 200 «μαύροι χειριστές», όπως οι Αμερικάνοι τους αποκαλούν.

\"\"

«Είναι κάτι πολύ παραπάνω από εξειδικευμένους στρατιώτες», αναφέρει στο CNN o Brandon Tyler Webb, πρώην μέλος των NAVY SEAL, που έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές στο Ιράν και το Αφγανιστάν.

«Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους και την προσήλωσή τους στους στόχους τους. Είναι οι καλύτεροι όλων», προσθέτει ο Webb.

Την 1 Μαΐου οι «επίλεκτοι» πέταξαν με ελικόπτερα ως το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν και μέσα σε λίγη μόνο ώρα, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ. Οι «Team 6» όμως δεν θα μιλήσουν ποτέ για το κατόρθωμά τους, για τον ρόλο τους στην εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Όπως και ύστερα από κάθε μακρινή και επικίνδυνη αποστολή θα σιωπήσουν.

\"\"

Δεν μπορούν να «μαρτυρήσουν» σε κανένα που πήγαν και τι έκαναν. Ούτε και οι ανώτεροι τους θα αποκαλύψουν ποτέ ποιοι είναι οι ήρωες πίσω από την δολοφονία του Μπιν Λάντεν. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν απλά ότι μια ειδική ομάδα των NAVY SEALs συμμετείχε στην επιχείρηση…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook