Προβλήματα δημιούργησαν στον ιστιοπλοϊκό αγώνα \”100 χρόνια Ένωσης Κρήτης-Ελλάδος\” οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα Χανιά.
Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων στο σχετικό δελτίο τύπου:
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν προκειμένου να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας που έφερε την επωνυμία \”100 χρόνια Ένωσης Κρήτης – Ελλάδος\”. Από τις συνολικά πέντε ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκαν τελικώς μονάχα οι δύο, ενώ ολόκληρος ο αγώνας της Κυριακής (1/12) που περιλάμβανε τη διαδρομή Χανιά – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, απόστασης 10,5 ναυτικών μιλίων, ακυρώθηκε.
Επίσης εξαιτίας της άπνοιας, ακυρώθηκαν την Παρασκευή (29/11) και οι δύο από τις τρεις ιστιοδρομίες inshore, που ήταν απόστασης τεσσάρων ναυτικών μιλίων έκαστη. Το Σάββατο (30/11), τα σκάφη πήραν εκκίνηση από τα Χανιά και ακολούθησαν τη διαδρομή Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, καλύπτοντας απόσταση 16,5 ναυτικών μιλίων.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος έξι σκάφη από τα αρχικά οκτώ που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Νικητής αναδείχτηκε το σκάφος \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη ενώ στη 2η θέση ήρθε το σκάφος \”ΜΥΡΙΑ\” με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο.
Πιο αναλυτικά η κατάταξη των σκαφών ήταν η εξής:
1. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ (Ν.Ο.Χ.) Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
2. ΜΥΡΙΑ (Ι.Ο.Χ.) Σταύρος Μαρίνος
3. ΠΑΝΕΦΗ (Ι.Ο.Χ.) Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος
Δεν τερμάτισαν:
– ΑΝΕΜΟΣ (Ι.Ο.Χ.) Γρηγόρης Κνιθάκης
– ΝΕΑΡΧΟΣ (Ι.Ο.Ρ.) Μιχαήλ Βασιλάκης
– B CREW (Ι.Ο.Χ.) Βασίλειος Κοζωνάκης
Δεν αγωνίστηκαν:
– ΑΛΜΥΡΑ (Ν.Ο.Χ.) Γ. Ναναδάκης
– ΑΙΘΡΑ (Ν.Ο.Χ.) Αλέξανδρος Γκότσης
Την Κυριακή (1/12) το απόγευμα ακολούθησε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ. στο Νεώριο Μόρο όπου έγιναν οι βραβεύσεις, παρουσία του πρόεδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας κ. Άκη Τσαλίκη. Ακόμα του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Ιστορικών Ερευνών & Μελετών \”Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος\”, κ. Παπαδάκη Νικόλαου, του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Λειψάκη Δημήτρη, του Αντ/χου (Π.Ν.) κ. Ψαρουδάκη Αντωνίου εκ μέρους του Ναυστάθμου Κρήτης και της προϊσταμένης της Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κυρίας Τζομπανάκη Κατερίνας.
Αθλοθέτης ήταν το Ίδρυμα Ερευνών και Ιστορικών Μελετών \”Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος\” ενώ συνδιοργανωτές του αγώνα, που ήταν αφιερωμένος στην ιστορική επέτειο των 100 χρόνων της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν η Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο Δήμος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook