Συνέντευξη δόθηκε σήμερα Δευτέρα 2/12/ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, με αφορμή τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πόλη μας το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη ανέφερε σχετικά :

\”Το έργο σας είναι πολύτιμο και ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Ως γνωστόν, το ΚΕΘΕΑ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Από το 1983, προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία, την κρατάει ζωντανή και χαράζει πορεία δημιουργίας, ζωής, αξιοπρέπειας… Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς, ότι η δράση και η στόχευσή του έχουν διπλό χαρακτήρα: αυτόν της πρόληψης-θεραπείας και της επανένταξης.

Συνάνθρωποι, χρήστες ουσιών, αντιμέτωποι με διάφορες μορφές εξάρτησης που δυστυχώς έχασαν το δρόμο τους και βρέθηκαν σε αδιέξοδο, βρίσκουν στην «αγκαλιά» του καταφύγιο και με σταθερά βήματα ανοίγουν και πάλι τα φτερά τους στην κοινωνία. Διεκδικούν, παλεύουν, μάχονται για ένα καλύτερο Αύριο.

Αυτό είναι το δώρο του ΚΕΘΕΑ στη ζωή, αυτή είναι η ανεκτίμητης αξίας προσφορά του στην κοινωνία! Σε κάθε περίπτωση δίνουμε και εμείς το παρόν και σας στηρίζουμε από το δικό μας μετερίζι, νιώθοντας περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα σας.\”

Από την πλευρά της η κ. Δανάη Ράφτη, Ψυχολόγος, μέλος του Θεραπευτικού Προσωπικού του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Συμβουλευτική Μονάδα Χανίων, τόνισε :

\”Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Γραφείου HIV Λοίμωξης και Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στη χώρα μας τα τρία τελευταία έτη καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες ουσιών.

Η αυξητική τάση εμφανίστηκε το 2011, κορυφώθηκε το 2012, ενώ το πρώτο δεκάμηνο του 2013 δείχνει να υποχωρεί, κάτι που μπορεί να είναι και αποτέλεσμα των μεγάλων προσπαθειών των υγειονομικών αρχών να αναχαιτίσουν την επιδημία. Η επαγρύπνηση είναι επιβεβλημένη καθώς η επιδημία στους ενδοφλέβιους χρήστες ουσιών είναι πιθανόν να διατηρηθεί αλλά και να εξαπλωθεί η μετάδοση του ιού σε μη ενέσιμους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και σε άλλες ομάδες πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS που στοχεύει στη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν τριήμερη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι.\”

Το πρόγραμμα των δράσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, είναι :

10.00-12.00: Ενημέρωση για το AIDS στην Αγροτική Φυλακή Αγυιάς

13.00-15.00: Ενημέρωση για το AIDS στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ Ι

17.00-18.30: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς με τη συνδιοργάνωση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και την υποστήριξη του Μ.ΑΙ.Χανίων, ενημέρωση με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού του HIV.

Θεατρικό Δρώμενο με θέμα «Απελευθερώνοντας το φόβο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook