Η κυβέρνηση του Λιβάνου έδωσε τη Δευτέρα εντολή στον στρατό να αναλάβει την ασφάλεια της Τρίπολης για έξι μήνες, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Τρίπολη σε συγκρούσεις μεταξύ της μειονότητας των αλαουιτών, που υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, και σουνίτες, που υποστηρίζουν τους σύρους εξεγερμένους.

Από τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί φέτος στην Τρίπολη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Ο Μικάτι, σουνίτης από την Τρίπολη, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LBC του Λιβάνου ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ζαν Καχουάτζι να τεθεί η Τρίπολη υπό την πλήρη εποπτεία του στρατού για έξι μήνες.

Τα επεισόδια βίας έχουν πολλαπλασιαστεί στην πόλη, καθώς η Συρία, πρώην χώρα-προστάτιδα δύναμη του Λιβάνου, έχει βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Λίβανος είναι διχασμένος μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Άσαντ.

Η σιιτική οργάνωση της χώρας Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι έχει στείλει μαχητές για να υποστηρίξουν τον τακτικό στρατό της Συρίας, ενώ και σουνίτες λιβανέζοι έχουν περάσει τα σύνορα για να συστρατευθούν με τους εξεγερμένους.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters