Τρεις πέργκολες που βρίσκονταν μπροστά από τα καταστήματα της παραλίας έχουν ήδη κατεδαφίσει τα συνεργεία του δήμου Ρεθύμνου

με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων. Συγχρόνως ένας ακόμα ιδιοκτήτης καφετέριας, που το κατάστημα του ανήκει σε εκείνα στα οποία έχουν επιβληθεί πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, ξεκινά εργασίες των αυθαίρετων κατασκευών που είχε ο ίδιος τοποθετήσει.

Από την άλλη πλευρά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με τις κατασκευές που βρίσκονται μπροστά από τα τουριστικά καταστήματα, για τα οποία όπως είναι γνωστό η απόφαση του ΚΑΣ προβλέπει την απομάκρυνση των στεγάστρων και επιτρέπει την τοποθέτηση ομπρελών πάνω από τις προθήκες που θα προβάλλουν τα εμπορεύματα τους.

Όπως είναι επίσης γνωστό και με προηγούμενη αναφορά μας στο θέμα η εισήγηση του Εισαγγελέα είναι ότι για να κατεδαφιστεί μία πέργκολα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, πράγμα που επικαλούνται οι καταστηματάρχες που αρνούνται να απομακρύνουν τις κατασκευές που βρίσκονται μπροστά από τις επιχειρήσεις τους.

Από την άλλη πλευρά το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα χορηγήσει άδειες σε όσους δεν θα συμμορφωθούν με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν τον εξωτερικό χώρο, θα ξεκινήσει η διαδικασία των προστίμων.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook