Πέθανε σε ηλικία οκτώ ετών ο Έλγουντ, που το 2007 κέρδισε τον τίτλο του ασχημότερου σκύλου στον κόσμο σε διαγωνισμό για τετράποδα στην Καλιφόρνια.

Ο σκύλος, μίξης κινέζικου λοφιοφόρου και τσιουάουα, πέθανε το πρωί της Ημέρας των Ευχαριστιών στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του, ο σκύλος το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε κάποια προβλήματα υγείας, ωστόσο έδειχνε να τα καταπολεμά.

Ο Έλγουντ δεν είχε τρίχωμα, παρά μόνο μια λευκή τούφα στο κεφάλι του. Το χρώμα του δέρματός του ήταν σκούρο και πολλές φορές τον είχαν παρομοιάσει με τον E.T., τον διάσημο εξωγήινο, ή άλλα πλάσματα επιστημονικής φαντασίας.

Τον Έλγουντ έσωσε το 2005, σε ηλικία εννιά μηνών, η ιδιοκτήτριά του Κάρεν Κουίγκλι, καθώς οι εκτροφείς του θα τον υπέβαλαν σε ευθανασία, αφού ήταν πολύ άσχημος για να τον πουλήσουν.

Μετά τη «στέψη» του ως ο ασχημότερος σκύλος, ο Έλγουντ απέκτησε θαυμαστές από κάθε γωνιά της Γης.

Όσο ζούσε, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις βοηθώντας να συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για φιλοζωικές οργανώσεις.

Εμπνευσμένη από τον σκύλο της η Κάρεν έγραψε το παιδικό βιβλίο «Όλοι αγαπούν τον Έλγουντ», που προάγει την αγάπη, τη συμπόνια, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αγάπη για τα ζώα.

«Έκανε τους ανθρώπους να γελούν και να αισθάνονται καλά. Ήταν υπέροχος. Πραγματικά θα μας λείψει», είπε η ιδιοκτήτριά του το Σάββατο

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook