Μια απάντηση με θολά σημεία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν φωτίζει την υπόθεση, έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης που σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φαινόταν να παίρνει μέσα από την τεχνική της εταιρεία δημόσια έργα (δείτε εδώ), προσπάθησε να απαντήσει, χωρίς όμως να διευκρινίζει βασικά σημεία της υπόθεσης.

Στην απάντηση της, που δημοσιεύσαμε από την πρώτη στιγμή, (δείτε εδώ) αναφέρει πως «Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου για λόγους ιδεολογίας δε συμμετείχα ούτε θα συμμετάσχω σε κανένα διαγωνισμό δημοσίου έργου», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει μετά από την ανάληψη ποιων καθηκόντων της.

Αυτών της Αντιπεριφέρειας, της Περιφερειακής Συμβούλου ή συνολικά; Έτσι κι αλλιώς νομικά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην διαδικασία, η νομοθεσία δεν απαγορεύει την ανάληψη έργων ενώ παράλληλα διατηρείς πολιτική θέση, ωστόσο το θέμα είναι ηθικό και πρέπει τόσο η Π. Πετράκη, όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρνουτάκης να απαντήσουν:

Πότε πήρε τα ΔΗΜΟΣΙΑ έργα και μέχρι πότε  έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για την ανάληψη τους η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

Είναι προφανές πως ηθικό θέμα υπάρχει ακόμα κι αν μέρος στους διαγωνισμούς λάμβανε και ως Περιφερειακή Σύμβουλος, άλλωστε από την διαδικασία μετά την παραίτηση Καστρινάκη φάνηκε πως η Π. Πετράκη ήταν ένα ισχυρό στέλεχος της παράταξης Αρανουτάκη στο Λασίθι. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης