Με αφορμή τις ομαδικές αιτήσεις μετάθεσης 300 αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα Δέλτα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Χανίων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπ.Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτησή του ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

«Μεγάλη ανησυχία θα πρέπει να προκαλεί το γεγονός της προχθεσινής αίτησης για μετάθεση των τριακοσίων και πλέον αστυνομικών που απαρτίζουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ τον τελευταίο καιρό.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι αδιαμφισβήτητο ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς είναι δεδομένη η αποτελεσματικότητα της, που οφείλεται κυρίως στην δυνατότητα ταχείας επέμβασης όπου χρειαστεί.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα κατά πληροφορίες, παρατηρούνται φαινόμενα αδυναμίας συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ταχείας επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ (ομάδες ΔΙΑΣ,ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ).

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα ΔΕΛΤΑ και η ομοψυχία και συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και να σταματήσουν οι αντιζηλίες που είναι επικίνδυνες και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο της ΕΛ.ΑΣ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook