Υλικά

• 1500 γρ. γίδα, κομμένη σε μερίδες
• 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
• 150 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 150 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλα ζάρια
• 150 γρ. σέλινο
• 2 δαφνόφυλλα
• Χυμός από 2 λεμόνια
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε προσεκτικά τη γίδα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με άφθονο νερό. Ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί και στη συνέχεια σουρώνουμε το κρέας και το ξεπλένουμε. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό και το επαναφέρουμε στη φωτιά να βράσει ξανά.

Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.

Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε στη σούπα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθούν. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια.