Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στην Βουλή, δίχως ωστόσο να εξειδικεύσει τα θέματα που θα περιλαμβάνει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έδωσε για μια ακόμη φορά τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά το 2014, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριξε δια του Αλ. Μητρόπουλου ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά στα ταμεία και ότι «αν δεν εξευρεθούν ζεστές εισφορές, το σύστημα θα καταρρεύσει».

«Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές, γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα: «Διαφωνώ κάθετα μαζί σας» είπε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014, όπως καταβλήθηκαν το 2012 και το 2013, «όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία».

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

Αυξημενα τα έσοδα του ΙΚΑ

Ο κ. Βρούτσης κατέθεσε στοιχεία για τα έσοδα του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο Οκτώβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, εμφάνισαν αύξηση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους κι αυτό γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook