Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ελάχιστους ελέγχους των «πόθεν έσχες» υπαλλήλων του υπουργείου.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου (Διεύθυνση & Υποδιεύθυνση), οι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν διενεργηθεί, είναι οι εξής:
Μέχρι 30-11-2013 έχουν διενεργηθεί 93 έλεγχοι, εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος Ελέγχου και 49 σε Ελεγκτές-Υπαλλήλους». 
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του Υπουργείου, και έχουν πρωταρχικό στόχο την αυτοκάθαρση του Υπουργείου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση. 
Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τους Πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ζήτησε την κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χορήγηση στοιχείων των προσώπων που ελέγχονται, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook