Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης θα συνεχιστεί η επίθεση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα πράγματα αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν.

Πιο δύσκολη θα είναι η αυριανή μέρα καθώς, εκτός από τους βοριάδες που θα συνεχίσουν να μαίνονται με αμείωτη ένταση , σφοδρές καταιγίδες θα «χτυπήσουν» την ανατολική χώρα και τα νησιά ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει.

Με τη βοήθεια του μετεωρολόγου Νίκου Μαζαράκη, επιχειρούμε μια «ακτινογραφία» των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στη χώρα μέχρι και την Παρασκευή.

Τρίτη βράδυ

Όσο θα νυχτώνει, τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στην ίδια ένταση – η πρόγνωση κάνει λόγο για 10 μποφόρ στο Αιγαίο, αν και οι μετρήσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 12 μποφόρ – ακόμα και στη Ραφήνα.

Από αργά τη νύχτα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και καταιγίδες στην ανατολική χώρα (ανατολική Πελοπόννησος, ανατολική Στερεά, Εύβοια) και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού θα αρχίσουν να πέφτουν στις κορφές της Πάρνηθας και της Πεντέλης, καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα σε περιοχές που το υψόμετρο ξεπερνά τα 800 μέτρα.

Τετάρτη

Η αυριανή μέρα θα είναι λίγο χειρότερη από τη σημερινή.

Οι θυελλώδεις βοριάδες παραμένουν με αμείωτη ένταση και θα προστεθούν σφοδρές καταιγίδες που θα πλήξουν την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου 600 μέτρα) όπως η Τρίπολη στην Πελοπόννησο και η Αράχωβα στη Στερεά Ελλάδα αλλά και σε πολλές περιοχές της Εύβοιας.

Στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατεί «ήλιος με δόντια», καθώς σε πολλές περιοχές όπως η Φλώρινα και η Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο θα δείξει 4 βαθμούς υπό το μηδέν.

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι βοριάδες και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου, αν και, λόγω των γενικότερων μετεωρολογικών παραμέτρων οι πολίτες θα νιώθουν κρύο που θα αντιστοιχεί σε 5 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη και Παρασκευή

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Οι μετεωρολόγοι πάντως μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το κύμα του χιονιά που αναμένεται να «επισκεφθεί» τη χώρα την Κυριακή και να παραμείνει για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο.

newpost.gr