Καρφιά κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα και απηύθυνε έκκληση σταδιακή απόσυρση των εκπροσώπων των δανειστών που όπως είπε θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.
Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και τόνισε ότι «δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας».
Παράλληλα, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα ο κ. Σβόμποντα εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και ανοίγουν το δρόμο για ανάπτυξη.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και είναι απαράδεκτο που η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook