Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση γιατρών και διοίκησης ΕΟΠΥΥ στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπου προσήλθαν για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Παρότι αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι πλήττονται από την κατάσταση όπως εξελίσσεται στον ΕΟΠΥΥ, κάθε προσπάθεια επικοινωνίας και συμφωνίας έπεφτε στο κενό.
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πρότεινε στους απεργούς γιατρούς – εργαζόμενους του Οργανισμού «ανακωχή» για έναν μήνα και διάλογο επί της Μεταρρύθμισης στον ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας. Μάλιστα, ως χρονική αφετηρία του διαλόγου τέθηκε η ερχόμενη Παρασκευή οπότε θα παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου και το πόρισμα για την αξιολόγηση του Οργανισμού από τη σχετική επιτροπή που είχε συσταθεί.
Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ, δήλωσε ότι «προχωρούμε σε συζήτηση και διάλογο μόνο εφόσον το υπουργείο Υγείας ανακαλέσει τα περί απολύσεων προσωπικού», κάτι που δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω διάλογο.
Όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου πέραν της 9ης Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί αύριο, Τετάρτη, στη διάρκεια συνεδρίασης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook