Την ευκαιρία να επισκεφτούν μια μοναδική έκθεση, θα έχουν οι Χανιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης από την υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα, κατά την περίοδο των γιορτών.

Ο λόγος για το αυθεντικό μουσείο «της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας» του Κώστα  Κοτσανά, που εδρεύει στο Κατάκολο και το οποίο για ένα μήνα, θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη με όλα του τα εκθέματα, στον Εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς.

Από την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 06 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία, με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στο επίκεντρο, διασκεδάζοντας παράλληλα με happenings και παιχνίδια.

Ξεναγηθείτε σε μια εξαιρετική επιλογή 150 εφευρέσεων των   αρχαίων Ελλήνων (από το ρομπότ υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Ανακαλύψτε ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Περιηγηθείτε σε αυτή την εποχή που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν και διαπιστώστε πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστάει ο Δυτικός πολιτισμός στους Έλληνες. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά. Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίαςτων μηχανισμών καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ όπου ο εκθέτης εξηγεί τη λειτουργία και τη σημασία των μηχανισμών.Στον ιδιο χώρο, σας περιμένει ένα φανταστικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο με αμέτρητες  δραστηριότητες.Ωράριο από 6 Δεκεμβρίου έως 20 Δεκεμβριου 2013
Καθημερινές: 9:00 με 14:00 και 17:00 με 22:00
Σαββα/κυριακο: 10:00 με 22:00

Ωραριο από 20 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 2014
Κάθε μέρα; 10:00 με 22:00

Δωρεάν Είσοδος στην έκθεση.

Η διοργάνωση φέρει την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκευθείτε τη σελίδα στο facebook