Σίγουρη ότι το 2014 θα αποτελέσει μια ακόμη χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού, Όγλα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).
«Το 2013 ήταν μία χρονιά με ρεκόρ στον τουρισμό. Ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 10 έως 15% και να ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια. Αυτό είναι ένα ρεκόρ. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη και παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα.
«Αυτό έχει αλλάξει, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης από τον Μάιο του 2012 να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα. Πολλοί αντιλαμβάνονται τώρα ότι είναι ένας ασφαλής και ευχάριστος προορισμός. Τα πρώτα στοιχεία για το 2014 είναι πολύ καλά. Μας περιμένει και άλλο ρεκόρ» πρόσθεσε.
Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί τουρίστες θα πρέπει να ανησυχούν ότι θα συναντήσουν εξαγριωμένους Έλληνες που θα τους θεωρήσουν υπεύθυνους για την επιβολή των μέτρων λιτότητας, η υπουργός Τουρισμού απάντησε ότι «δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό τραυματισμού τουρίστα από διαδηλωτή. Οι Έλληνες παρέμειναν πολύ φιλόξενοι».
Υπενθυμίσε, δε, ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα αναφέροντας, ενδεικτικά, ότι φέτος επισκέφθηκαν τη χώρα μας περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια Γερμανοί.
Εξηγώντας τη σημασία του Τουρισμού για την Ελλάδα η κ. Κεφαλογιάννη εξήγησε εξηγεί ότι για το 2013 απέφερε έσοδα 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το 17% του ΑΕΠ και το 16% των θέσεων εργασίας να εξαρτώνται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο από αυτόν.
Η υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε και για το εάν η πολιτική λιτότητας είναι αισθητή στους δρόμους και τα ξενοδοχεία και με τη σειρά της αναγνώρισε ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των υποδομών εξηγώντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ στα λιμάνια, επίσης, έχουν ξεκινήσει προσπάθειες βελτίωσης. «Αλλά οι επισκέπτες θα βρουν σε εμάς όλα όσα χρειάζονται. Έχουμε διατηρήσει το πολύ καλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook