Ημέρα κρίσιμων εξελίξεων εκτιμάται ότι θα είναι η σημερινή για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών που μετρά ήδη τρεις μήνες. Στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Σύγκλητος του ιδρύματος στην σκιά της απόφασης του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Θ.Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος.

Το όργανο αναμένεται να παράσχει στήριξη στο πρόσωπο του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ θα μελετήσει και τις νομικές πτυχές του ζητήματος. Η Σύγκλητος θα συνεδριάσει, υπό την προεδρεία του αρχαιότερου κοσμήτορα, και θα αποφανθεί αν ο πρύτανης θα τεθεί σε αργία μέχρι να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» με ομιλητές τον Θ. Πελεγρίνη και μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών θα κάνει την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι

Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η ένταση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Η πλειοψηφούσα παράταξη στο σύλλογό τους ζητά να στηθεί κάλπη σήμερα και οι υπάλληλοι να στηρίξουν ή να καταψηφίσουν την πρότασή της για τη συνέχιση του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να «διασταυρώσουν» σήμερα τα ξίφη τους στην κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Σήμερα για τον ίδιο λόγο συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από τη δική της πλευρά η Απεργιακή Επιτροπή του ΕΚΠΑ εμμένει στη «σκληρή γραμμή» που αμφιβάλει για τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας, χαρακτηρίζοντας το διάλογο προσχηματικό.

Χθες, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών σε ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, καθώς, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «κανένας συνάδελφος διοικητικός δεν παρεμποδίζει την είσοδο σε οποιοδήποτε χώρο του Πανεπιστημίου μας, συνεπώς μέλη ΔΕΠ και φοιτητές μπορούν ελεύθερα να προσέρχονται για τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα όσοι το επιθυμούν».

Την ίδια στιγμή και ο μεγαλύτερος από τους συλλόγους ΔΕΠ του πανεπιστημίου Αθηνών, αυτός της Ιατρικής Σχολής (με 700 μέλη ΔΕΠ) τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του πανεπιστημίου, προτείνοντας και ένα «οδικό χάρτη» για την αποκλιμάκωση της έντασης.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook