Με στόχο να «φωτίσει» την μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων από μιαν άλλη πλευρά, εκείνη των συγγενών και φίλων και να βοηθήσει - ειδικά τους νέους - να σκεφτούν, δημιουργήθηκε το πρώτο ντοκιμαντέρ για τα τροχαία στην Κρήτη.

Το ντοκιμαντέρ μπορεί να επικεντρώνεται ειδικά στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων, αλλά οι επιπτώσεις των τροχαίων είναι ίδιες σε όλους τους τόπους.

Υπο τον τίτλο «Σκέψου» η ταινία που διαρκεί περίπου 50 λεπτά και αποτελεί δημιουργία του Μπάμπη Γαλανάκη (videoview.gr) και του Κώστα Παπαζαχαριουδάκη (apokoronaslife.gr) και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αποκορώνου.

Στην διάρκεια του ντοκιμαντέρ, μιλούν συγγενείς ανθρώπων που χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, αλλά και άνθρωποι που επέζησαν καθώς και οι εμπλεκόμενοι εκπρόσωποι φορέων.

«Επικεντρωθήκαμε κυρίως στο τι αφήνουν πίσω τους τα τροχαία και ειδικά στις οικογένειες των θυμάτων» είπε στο Flashnews.gr, ο Μπάμπης Γαλανάκης.

Χαρακτηριστικό είναι το τέλος του τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.με ένα απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου».

«Σκέψου η ζωή να τραβά τον δρόμο της και εσύ να λείπεις» 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

"Think": A Documentary Trailer from babis galanakis-videoview on Vimeo.