Κι ύστερα… χάθηκαν οι μέλισσες. Ταξιδεύοντας στις κυψέλες του κόσμου (ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, Ελβετία) ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, Markus Imhoof προσπαθεί να ρίξει φως στο μυστήριο του αφανισμού των μελισσών.

Μελισσοκόμοι –ορισμένοι εκ των οποίων πραγματικά σπάνιοι χαρακτήρες–, μπόλικη τροφή για σκέψη και θετικές κριτικές για μια σχεδόν ηδονοβλεπτική κινηματογράφηση που μαγνητίζει το βλέμμα στο «More than Honey» που εξασφάλισε το CineDoc.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σήμερα στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Ελβετίας και της Αυστρίας. Στην προβολή θα δώσουν το «παρών» ειδικοί από την Greenpeace, το Μέλι Αττική, το τμήμα Μελισσοκομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Σωματείων για να συζητήσουν με το κοινό το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο αλλά και τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Μια ταινία, λοιπόν, για τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τις μέλισσες, μα και για τη φύση και το ίδιο μας το μέλλον, καθώς χωρίς αυτά τα έντομα το ένα τρίτο όσων τρώμε απλά δεν θα υπήρχε! Ή όπως έλεγε ο ‘Άλμπερτ Αινστάιν, «αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, θα απομείνουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής στην ανθρωπότητα…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook