Η μανία με τα Bitcoins συνεχίζει να κυριεύει τον κόσμο, την ίδια στιγμή που η αξία του ηλεκτρονικού νομίσματος ανεβαίνει σαν τρελή, αγγίζοντας πρόσφατα νέο ρεκόρ τιμής 1.000 δολαρίων ανά μονάδα.

Παρά τη φημολογία ωστόσο και τον σάλο με τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην επικράτεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε καταλάβει ούτε τι είναι ούτε και πώς ολοκληρώνονται τελικά οι συναλλαγές με Bitcoins.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι είχε και η Mt. Gox, μια από τις ηγέτιδες πλατφόρμες συναλλαγών με Bitcoins, η οποία συνεχίζει μάλιστα να σφυρηλατεί τον κόσμο της bitcoin οικονομίας. Στην προσπάθειά της λοιπόν να απλοποιήσει το ομιχλώδες concept του ψηφιακού νομίσματος, η φίρμα λάνσαρε μια ιστοσελίδα, την Bitcoins, με σκοπό να εξηγήσει απλά και γρήγορα τι είναι αυτό το νόμισμα και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός με δαύτο!

Πέρα βέβαια από τις απαραίτητες ερμηνείες, η πληροφοριακή ιστοσελίδα προσφέρει το κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό που αφορά στον κόσμο των Bitcoins: έναν οδηγό βήμα-το-βήμα για το πώς αρχίζει κάποιος να συγκεντρώνει τα διαβόητα ψηφιακά νομίσματα.

Κι ενώ δεν εξηγεί φυσικά τα πάντα, στην προσπάθειά της να αποφύγει τις βαρετές τεχνικές λεπτομέρειες, αποτελεί το καλύτερο εισαγωγικό σημείωμα που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το νόμισμα που μπήκε πρόσφατα στο στόχαστρο του κοινού, καθώς παρέμενε για χρόνια «περιθωριακός» τρόπος συναλλαγής στο Ίντερνετ…

techit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook