Έπειτα από την αποδοχή της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Φαιστού η μελέτη για την αποκατάσταση βατότητας-ανασχέσεις Υδάτων Δήμου Φαιστού, που συνέταξε η Δ/νση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού, καθώς και ο καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου, με ανοικτή δημοπρασία επιλογής αναδόχου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα, καθώς έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, στο νότιο τμήμα του Δήμου Φαιστού, είναι απαραίτητη η συνέχιση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την ανάσχεση των υδάτων από πιθανές βροχοπτώσεις.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Επίσης, εγκρίθηκε η μελέτη έργου για την επισκευή και αντικατάσταση των δικτύων στις ίδιες περιοχές. Η συγκεκριμένη μελέτη έργου αποτελεί την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για μια σημαντική ενέργεια, η οποία προβλέπει την υπογειοποίηση των δικτύων που καταστράφηκαν στο πέρασμα της φωτιάς και μέχρι πρότινος ήταν υπέργεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook