Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κατασκευών της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει πως δεν υπάρχει συνολική πολιτική αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων στο Ηράκλειο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Η χθεσινή νεροποντή μπορούσε να γίνει αιτία σοβαρών ατυχημάτων στην ΠΟΛΗ του Ηρακλείου όπου αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει συνολική πολιτική αντιμετώπισης των «θεομηνιών» από το κράτος, και την τοπική διοίκηση.

Όλα αφήνονται στην τύχη τους. Ούτε σχεδιασμός, ούτε υποδομές, ούτε πρόβλεψη.

Τα διάφορα έργα- κυρίως δρόμοι και πεζοδρόμια – που γίνονται στο Ηράκλειο τις τελευταίες δεκαετίες, δεν αποτελούν εργαλεία αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινόμενων.

Ο δήμος Ηρακλείου πιστός ως τοπική διοίκηση στη λογική της διαχείρισης της κατάστασης ως υφίσταται, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να φτιαχτούν αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευές που θα θωρακίζουν την πόλη και θα εξασφαλίζουν την προστασία των κατοίκων από κινδύνους λόγο έντονων και επικίνδυνων έκτακτων φυσικών φαινομένων.

Τα παραδείγματα της Ρόδου και του Άργους αποδεικνύουν ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι καλές προθέσεις για να αντιμετωπιστούν τέτοιες έκτακτες καταστάσεις.

Χρειάζεται να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, όπως και αντισεισμική θωράκιση της πόλης, να μην βρισκόμαστε κάθε φορά αντιμέτωποι με τραγωδίες.

Να μην είναι κάθε φορά ο λαός εκείνος που θα πληρώνει θύματα στο βωμό μια πολιτικής που υπηρετεί μόνο επιχειρηματικούς σχεδιασμούς, αλλά αφήνει εντελώς στην άκρη τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Η Επιτροπή Κατασκευών της ΠΑΣΕΒΕ θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει επιτέλους ένας τέτοιος σχεδιασμός που θα έχει στο επίκεντρο του την προστασία του Ηρακλείου από τα ακραία φυσικά φαινόμενα, έτσι ώστε και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως,.

Που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα στον κλάδο των οικοδόμων ο οποίος μαστίζεται από πρωτοφανή ανεργία τα τελευταία χρόνια με την καθίζηση στο χώρο της οικοδομής

Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να είναι μέρος μόνο μιας πολιτικής που θα την επιβάλει ο λαός, η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, όλων όσων πληρώνουν πρώτοι την «νύφη» από την ανυπαρξία οποιασδήποτε κρατικής μέριμνας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook