Υλικά

• 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 60 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 100 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
• 300 γρ. γιαούρτι
• 100 γρ. σταφίδες μαύρες
• 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 40 ml. ρακόμελο
• 5 γρ. κανέλα σκόνη
• 5 γρ. μαγειρική σόδα
• 2 αυγά
• 2 βανίλιες
• Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

(για το σιρόπι)

• 150 γρ. νερό
• 200 γρ. ζάχαρη
• 1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το ξύσμα, την κανέλα, τις βανίλιες και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο ρακόμελο.

Αφού τα ενσωματώσουμε πολύ καλά, ρίχνουμε και τα 2 αυγά, χτυπημένα. 

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C. 

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. 

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι (κρύο).