Με την ταχεία εφαρμογή της μεταρρύθμισης απαντά ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στην απόφαση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ να συνεχίσουν την απεργία ξεκαθαρίζοντας «εφόσον η απεργία είναι επ άπειρον και άρα κλειστά τα πολυιατρεία η απάντηση είναι η επιτάχυνση της μεταρρύθμισης και ας απεργούν στην διαθεσιμότητά τους».
Πάντως, νωρίτερα ο κ. Παναγιώτης Ρήγας άφησε αιχμές για «συγκρουσιακή τακτική» εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου επισημαίνοντας ότι «η μεταρρύθμιση κυριαρχήθηκε από συγκρουσιακά στοιχεία. Ήταν κακό πριν την ολοκλήρωση της μελέτης ότι ακούστηκαν αριθμοί απολύσεων. Έγινε λάθος. Θα πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στο χώρο για να επανέλθει η ηρεμία στους καλόπιστους που είναι η πλειοψηφία. Δεν απευθύνομαι στους κακόπιστους που διαχρονικά ταλαιπωρούν το χώρο υγείας. Και από την πλευρά της κυβέρνησης ακούγονται συγκρουσιακές απόψεις που δεν κάνουν καλό». Σημείωσε πάντως ότι «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζει αλλά από πού και ως που θα εκβιάζεται από κάθε συντεχνία. Καμία υπογραφή για εξαίρεση από την κινητικότητα αλλά διάλογος χωρίς συγκρουσιακό χαρακτήρα. Στηρίζουμε την προσπάθεια αρκεί να γίνουν τα βήματα όπως τα έχουμε προσδιορίσει χωρίς εκβιασμούς και με σοβαρότητα».
Από την πλευρά του ο υπουργός εξήγησε ότι «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση – μια ομάδα εργαζομένων λέει: ή θα πάρουμε αυτό που θέλουμε ή απεργία. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι και εφόσον η απεργία είναι επ άπειρον και άρα κλειστά τα πολυιατρεία η απάντηση είναι η επιτάχυνση της μεταρρύθμισης και ας απεργούν στην διαθεσιμότητά τους. Μετά την σημερινή συνεδρίαση είμαι πιο σίγουρος ότι πρέπει να συνεχίσει καθώς κανείς δεν διαφώνησε ως προς την μεταφορά των παροχών στον ΕΣΥ πλην ΚΚΕ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook