Ο δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 12 Δεκεμβρίου, στον χώρο της Λότζια, από τις 10πμ έως 8 μμ.

Στο συγκεκριμένο παζάρι θα υπάρχουν εκθέματα – δημιουργίες που φτιάχτηκαν με την εθελοντική εργασία, τη θετική διάθεση και το μεράκι ηλικιωμένων ατόμων που αποτελούν μέλη των κοινοτικών κέντρων φροντίδας Ηρακλείου, με υλικά που προμήθευσε ο δήμος αλλά και διάφοροι χορηγοί.

Ειδικότερα, στο παζάρι μπορεί να βρει, κάποιος: πλεχτά, διακοσμητικά είδη, κοσμήματα, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γενικότερα έργα που απεικονίζουν τα έθιμα και τις παραδόσεις, όπως αυτά εκφράζονται από τη τέχνη γυναικών κάθε ηλικίας που εργάστηκαν με βασικό σκοπό τη στήριξη οικογενειών που χρήζουν κοινωνικής βοήθειας και συμπαράστασης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα Δέσποινα Συγγελάκη, στη τοποθέτηση της, επί του θέματος, αναφέρθηκε εκτός των άλλων στα ακόλουθα σημεία: «Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη από εικόνες και ερεθίσματα από μία άλλη εποχή, που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε την ασφάλεια που νοιώθαμε ως παιδιά … και παράλληλα δείχνουμε ότι καμία γενιά δεν περισσεύει όταν χρειάζεται αλληλεγγύη, ότι όλοι μπορούμε να είμαστε ενεργοί δίπλα στο συνάνθρωπό μας».

Τα έργα θα προσφερθούν στο κοινό με κάποιο αντίτιμο και τα έσοδα από τη σημαντική αυτή δράση, θα διατεθούν για την αγορά ειδών διαβίωσης άπορων οικογενειών του Ηρακλείου.

Flashnews.gr/ Γ.Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook